Om oss

Vår historia

Stockholm, 2018. Första gången man klev in i buren, första gången man höll i ett padelracket, första gången man skulle spela padel. Istället för att springa fram, sprang man bak. Nio av tio bollar satt i glasväggen. Servrarna rakt in i gallret. Allt annat än en glamorös debut, men f*n var kul det var! Under dem 60 minutrarna föddes kärleken till padel.

Ett par hundra speltimmar, varannan natt surfandes på Matchi i hopp om en 90 minuters tid på centercourt och fyra sönderslagna racket senare startar vi varumärket Acero. Lite sent kan man tycka med tanke på att det redan hunnit komma hundratals padel märken. Men det spelar ingen roll för oss. För inte bara har det blivit roligare att spela padel (nu när man faktiskt är hyfsad), intresset för sportens alla finesser och framförallt materialvalet har blivit "nuestra mayor pasión" som man hade sagt på spanska - vår största passion.

Acero är resultatet av våra erfarenheter och preferenser, kombinerat med marknadens vassaste materialval till rättvisa priser. Vår vision är att bidra till sportens tillväxt genom att göra det svåra enkelt och därmed göra den tillgänglig för flera människor. Vi vill få fler förstagångsspelare att gå ifrån det lokala centret med samma euforiska känsla som vi hade back in the days.

Far & son

213 ord senare och vi har fortfarande inte introducerat oss. Here we go. Bakom Acero ligger Ronnie Österberg & Mattias Österberg - far & son. Är vi bäst på padel? Absolut inte! Kan vi kicksmasha? Knappt! Dock delar vi en stark passion till sporten och är två extrema materialnördar. Därför hoppas, och tror, vi att Acero kan skapa padelutrustning som uppskattas av dig och många andra spelare.

Startskottet

I början på 2020 när pandemin slog till hade vi likt många andra fler timmar på dygnet att utnyttja. Mamma har alltid sagt att man ska göra mer av det man älskar, så vi började spela mer padel än någonsin. I ständig jakt på optimering av ens egna spel och bättre utrustning, hann vi plöja timmar av tips på YouTube och bryta ned varenda materialval på marknaden. Någonstans där emellan, förmodligen över en eller två San Miguels en fredag kväll, kom vi fram till att vi själva ville ge oss på ett försök att designa, producera och sälja "den perfekta utrustningen". Du vet - för spelare, av spelare.

Ribban sattes lika högt som vår smash i glaset första gången vi spelade. Målet var att hitta den ultimata kombinationen som tillgodoser behoven gällande funktionalitet för amatören likväl den avancerade seriespelaren - med en tilltalande design till ett rättvist pris.

Resultatet är vad du ser på vår hemsida idag. Ett smalt och noga utvalt premium sortiment som fått all vår tid, energi och kärlek – direkt från fabrik till din hand för att det ska smaka mycket mer än vad det kostar. Tre padelracket (No. 1, No. 2, No. 3), en variant boll och en variant grepplinda. That's it! Bakgrunden till namnet på racketen? Genom att undvika att introducera ett åttonde racket på marknaden som heter något i stil med "Elite Pro Legend X2000", borde vi smidigare kunna navigera dig i padel djungeln för att du ska hitta din perfekta match.

Skämt åsido! Hoppas att vi får ditt förtroende och att vi kan växa sporten tillsammans - både på en individuell och kollektiv nivå. Enjoy your game!

High five,
Ronnie Österberg & Mattias Österberg