4 tips för längre livslängd på ditt padelracket

4 tips för längre livslängd på ditt padelracket

Att köpa ett bättre padelracket är en investering i dig själv och ditt spel. Visst kan det både vara svårt och dyrt att hitta din perfekta match, men när du väl har gjort det bör du vara mån om att förlänga livslängden på ditt racket – både din plånboks skull och miljön. Här kommer 4 enkla tips som förlänger livslängden på ditt padelracket.

1) Undvik onödiga smällar

Calma te, ta det lugnt! Visst är det frustrerade när det går dåligt, men det är förmodligen inte rackets fel. Skippa att kasta racket, slå den i backen eller ge det en kyss med handflatan. Även fast något av nämnda moment inte orsakar att racket går sönder i just det ögonblicket, så försvagar det racket över tid. Med andra ord, slå inte racket mot något annat än padelbollar.

Just det, en sak till. Visst ser det coolt ut när man studsar upp bollen från marken till handen genom att slå på den. Men att pressa bollen mellan ett racket och ett hårt underlag är som att be om sprickor i din spade. Om du inte vill plocka upp bollen med handen, kan du lära dig plocka upp den som Rafael Nadal.

2) Minimera allt för stora temperaturskillnader

För stora temperaturskillnader är inte optimalt för ett padelracket då det finns risk för uttorkning – vilket kan resultera i invändiga och utvändiga sprickor. Glöm inte racket i bilen, oavsett om det är sommar eller vinter.

3) Använd ramskydd

På tal om sprickor, ramskydd hjälper till att minimera antal skrapmärken och risken för sprickor i ramen. ¡Muy bien!

4) Förvara ditt racket i ett fodral eller i en väska

Padelfodral och padelväskor är framtagna för att skydda ditt racket mellan matcherna, inte bara ser det snyggt ut. Det skyddar racket från stötar, smuts och stora temperaturskillnader.

Psst... om det är fuktigt i luften där du spelar bör du torka av ditt racket med en duk innan du stänger in den i ett mörkt förvaringsutrymme som har minimalt med luft. Ett fuktigt racket kan förkorta din spades liv markant.

Svårare än så behöver det inte vara. Följ dessa 4 enkla tips så kommer du få spela med ditt racket längre, spara pengar och göra en insats för miljön.